La CUP surt al rescat d’un acord entre ERC i Junts

Riera i Sabater anuncien una proposta de quatre eixos perquè els dos grans partits independentistes superin el bloqueig

Diputats de la CUP
Diputats de la CUP

La CUP ha pres una iniciativa perquè ERC i Junts superin les desavinences que, fins ara, han impedit que tanquin un acord per a la investidura de Pere Aragonès i la formació d’un nou govern.

Amb la data límit del 26 de maig a l’horitzó, en la qual es convocaran automàticament eleccions si abans no s’ha investit un nou president, els diputats de la CUP Carles Riera i Dolors Sabater han anunciat la convocatòria d’una reunió amb representants d’ERC i Junts, aquest dimecres al migdia, per presentar-los “una proposta per superar l’actual bloqueig”, que els cupaires atribueixen als “esculls de caràcter més estratègic”.

La citada proposta, segons han especificat, consta de “quatre grans acords”: donar una resposta a la crisi social i econòmica, construir “un mur de defensa dels drets que no caben en el marc de l’Estat”, convocar “ja” un “acord nacional per l’autodeterminació més enllà de partits polítics”, i “situar el debat estratègic independentista fora del marc del pacte de govern”, al marge de “les tensions del dia a dia i de la disputa tacticista”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Riera ha considerat que, fins ara, ERC i Junts han posat els interessos de partit i la lluita pel poder per davant de les necessitats de la gent. El diputat ha negat que la CUP vulgui fer “ni de mitjancer ni d’àrbitre” amb aquesta iniciativa, sinó “generar confiança” i “consolidar un espai compartit de treball per consensuar una estratègia independentista”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides