Cuixart: “Si s’imposa la disputa estèril, no compteu amb Òmnium”

El president de l'entitat cultural reclama "continuar lluitant" sense permetre que la repressió "divideixi" el país

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart

Contundent advertència de Jordi Cuixart als partits independentistes en plena disputa per les negociacions del futur Govern de la Generalitat. “Si s’imposa la disputa estèril entre els partits, Òmnium no hi serà”, ha etzibat sota l’atenta mirada del candidat d’ERC, Pere Aragonès, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el diputat de la CUP Carles Riera, entre molts altres.

Ho ha fet aquest dimecres a l’acte Fem-nos lliures! que Òmnium ha celebrat a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per plantejar el posicionament de l’entitat per als propers mesos i anys. Cuixart, que ha estat fortament aplaudit pels diferents representants dels partits, ha demanat “que s’acabin els linxaments i els insults entre companys de lluites compartides”.

D’aquesta manera, el dirigent independentista ha fet la seva crida a aturar els enfrontaments entre les formacions, just quan l’acord per a la investidura i un nou Govern sembla més lluny que mai. “Com deia la Muriel, Òmnium ha de ser el darrer pont”, ha recordat.

Cuixart ha tornat a reivindicar l’amnistia i l’autodeterminació com a “solució col·lectiva” al conflicte tot mostrant el seu respecte a les “decisions individuals”, en referència a les peticions d’indult demanades per tercers que el govern espanyol fa mesos que estudia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.