Les protestes del territori pel pla de renovables forcen Calvet a rectificar

Manifestacions arreu del país per un model sostenible d'aquestes energies i Territori s'obre a modificar el decret

Diumenge de protestes arreu del país per un model sostenible de les energies renovables. “El territori diu prou!” ha estat el lema que la ciutadania ha clamat per fer front a les polítiques implantades pel govern de la Generalitat. Una protesta que arriba dies després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, afirmés a TV3 i al seu compte de Twitter que o “es posa en risc el paisatge i l’agricultura o la biodiversitat que volem preservar”.

Així, s’han pogut veure mobilitzacions a l’Anoia, el Pallars, el Camp de Tarragona, el Bages, el Priorat, la Terra Alta i Lleida. Els convocants denuncien que la classe política no està al seu costat i que s’han aprovat lleis que van en contra de la pagesia.

Després, el conseller Clavet, acorralat per les protestes, s’ha obert a modificar el decret d’energies renovables. Segons la seva versió, per clarificar els criteris pels quals es descarten els projectes per tal que els promotors els coneguin i s’eviti així un “allau” de propostes que acaben descartades i que “neguitegen” el territori. També es vol que les associacions municipalistes entrin a la ponència que avalua els projectes, per donar especialment suport als micropobles.

Sobre les protestes en alguns territoris contra aquests projectes, Calvet ha dit que “no n’hi ha prou” amb dir que es vol lluitar contra el canvi climàtic sinó que s’ha d’actuar al respecte. “Si només ho diem de paraula, però ‘així no’, la suma dels ‘així no’ farà que Catalunya quedi a la cua de renovables”, ha manifestat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.