Quin nou càrrec espera a Damià Calvet?

Damià Calvet
Damià Calvet

Damià Calvet ja sap que tindrà un nou càrrec ben aviat, el de president del Port de Barcelona. Després de deixar el govern de la Generalitat amb Pere Aragonès com a president i de veure que Jordi Puigneró era la persona escollida per Carles Puigdemont per assumir la vicepresidència, Calvet serà recompensat amb dels càrrecs amb millor salari de Catalunya: més de 130.000 euros.

El Port de Barcelona ja l’espera i només fa falta que sigui nomenat. Calvet substituirà Mercè Conesa, que va ser la seva cap a l’Ajuntament de Sant Cugat, on tots dos van coincidir com a regidors.

Conesa presideix el Port de Barcelona des del 2018, quan va deixar la presidència de la Diputació de Barcelona per assumir aquest lloc que deixava vacant Sixte Cambra, investigat judicialment pel finançament de Convergència en el cas del 3% i persona de total confiança d’Artur Mas.

La presidenta del Port havia fet carrera política a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, el gran reducte de CDC, on en va ser regidora i alcaldessa (2010-2018), substituint Lluís Recoder. A més, entre el 2015 i el 2018 va ser presidenta de la Diputació de Barcelona.

Conesa s’ha mantingut fidel al PDECat, formació de la qual encara és presidenta del Consell Nacional, càrrec que no renovarà aquestes pròximes setmanes.

Calvet, per la seva part, va deixar l’Ajuntament de Sant Cugat per seguir Josep Rull a la Generalitat. Amb el Govern de Quim Torra, va assumir la cartera d’Infraestructures però, a diferència de Conesa, Calvet sí que va deixar el PDECat per anar a Junts per Catalunya. Fins i tot, es va presentar a les primàries internes per ser cap de llista a les eleccions del 14 de febrer, però va ser derrotat per Laura Borràs. Tot sembla indicar que Calvet ha perdut el favor de Waterloo, però a canvi serà recompensat amb el Port de Barcelona, la presidència del qual és decidida per la Generalitat i nomenada pel Govern espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Quin nou càrrec espera a Damià Calvet?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides