La limitació de sis persones a les reunions rep l’aval del TSJC

Llum verda a les mesures de la Generalitat posteriors a l’estat d’alarma

La consellera Meritxell Budó i el vicepresident Pere Aragonès
La consellera Meritxell Budó i el vicepresident Pere Aragonès

La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat les restriccions que vol aplicar el govern de la Generalitat quan conclogui l’estat d’alarma, aquest 9 de maig.

Així doncs, han rebut la llum verda mesures com la limitació de sis persones per cada reunió, la prohibició de consumir aliments i begudes al carrer fora dels bars i restaurants, i la limitació del 50% d’aforament als actes religiosos i cerimònies civils, on hi podran assistir un màxim de 500 persones, o fins a 1.000 si la ventilació és prou bona o l’esdeveniment té lloc a l’aire lliure.

Després que la Fiscalia no plantegés objeccions, el TSJC ha  considerat que la Generalitat “ha acreditat la legalitat, la necessitat, la idoneïtat i la proporcionalitat de les dues mesures”, i ha conclòs que és “molt lleu” l’afectació dels drets fonamentals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides