Vacunòdroms arreu de Catalunya per donar empenta a la vacunació

Els experts alerten que no s'ha d'abaixar la guàrdia i cal repartir les vacunes arreu del món per evitar les variants

Aquest diumenge hi ha una nova ronda de vacunacions massives en pavellons firals i centres esportius. Així, la vacunació a Catalunya agafa velocitat. Ara hi ha un 24,2% de la població catalana que ha rebut almenys una dosi, prop d’1.900.000 persones. La pauta completa ja la té un 11%, més de 508.000 persones.

S’administren dosis en 24 grans espais, pavellons de fires i centres esportius, habilitats expressament a tot el territori català. El de més capacitat és el Pavelló 4 de Fira de Barcelona, on es podrien arribar a vacunar 20.000 persones cada setmana. A partir del 10 de maig, s’obrirà de dilluns a diumenge.

Aquest cap setmana, a la Fira s’han administrat 6.000 vacunes, de les quals 2.100 s’han posat aquest diumenge. Rafael Vilasanjuan, director d’Anàlisi i Desenvolupament d’IS Global, l’Institut de Salut Global de Barcelona, ha fet una valoració positiva de la campanya de vacunació a Catalunya. En una entrevista al 324, Vilasanjuan ha dit que “el problema que es té en qualsevol campanya de vacunació massiva és l’abastiment”.

L’investigador calcula que amb el ritme actual de vacunació i les dosis disponibles, es podrà arribar al 70% de població amb la pauta completa en 18 o 20 setmanes, és a dir, a finals d’estiu.

Ara bé, Vilasanjuan ha alertat que les noves variants de la Covid poden canviar l’escenari d’immunitat que projecten els governs europeus de cara a l’estiu. En aquest sentit, el director de l’ISG fa una crida a transferir vacunes als països en vies de desenvolupament. Segons Vilasanjuan, l’alliberament de les patents de manera temporal serviria per corregir els desequilibris entre països en la campanya de vacunació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides