La Generalitat té deu dies per explicar per què no va vacunar policies nacionals i guàrdies civils

El TSJC rebutja obligar al Departament de Salut a immunitzar-los d'urgència

La consellera Alba Vergés
La consellera Alba Vergés

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat un termini de deu dies perquè tant el Departament de Salut de la Generalitat com la Fiscalia diguin la seva sobre el fet que no s’estigui vacunant els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya, com han denunciat els sindicats policials Jupol i Jucil, revela El Confidencial.

A la pràctica, aquest és el termini que té ara el govern català per justificar perquè no va incloure aquests agents, que no ha considerat treballadors de serveis essencials, en el seu pla de vacunació contra la covid-19, un afer que ha motivat l’obertura de diligències per part del TSJC.

En canvi, el mateix tribunal ha rebutjat obligar la conselleria de Salut a immunitzar urgentment aquests agents, de manera que la qüestió es resoldrà ordinàriament, ja que no considera que Jupol i Jucil hagin justificat les raons d’especial urgència que justificarien una mesura cautelaríssima en aquest sentit.

Al voltant del 15% dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya han estat vacunats, mentre que la mitjana espanyola és gairebé del 80%. El percentatge és del 100% entre els Mossos d’Esquadra, segons ha afirmat Salut.

El govern espanyol, que va rebre les queixes dels sindicats policials per aquesta situació, ha assumit la vacunació dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides