A quin polític l’avorreix la política?

Reunió del govern presidida per Quim Torra
Reunió del govern presidida per Quim Torra

L’expresident de la Generalitat Quim Torra es mostra decebut amb la política i assegura que l’avorreix. En el seu llibre de memòries sobre el seu pas per la Casa dels Canonges durant els primers mesos de la pandèmia de la covid-19, Torra afirma que es desconnectava de les reunions de direcció de Junts per Catalunya perquè considerava que eren una pèrdua de temps, i que els afers que s’hi tractaven no li interessaven.

En diferents entrades a Les hores greus. Dietari de Canonges (Símbol editors), Torra diu que surt de la reunió telemàtica -no se’n feien de presencials-, ja que els assumptes dels quals s’està parlant els troba de l’alçada d’una tertúlia. Torra creu que l’únic àmbit comunicatiu on sobreviu la llibertat d’opinió és a Twitter, donat que considera que els mitjans de comunicació, inclosos TV3 i Catalunya Ràdio, estan en contra de la independència de Catalunya.

Durant els tres mesos que detalla el dietari, Torra es mostra molt pessimista. Fins i tot reconeix que entra en una depressió de la qual va ser tractat mèdicament, circumstància que no afavoriria una bona governabilitat en un moment on s’havien de prendre decisions dures.

Torra no s’ha adherit a Junts per Catalunya ni forma part del Consell de la República. En el seu passat polític consta que va militar a UDC i a Reagrupament, encara que sense ser-ne dirigent.

Torra és l’únic president de la Generalitat que no tenia adscripció política concreta en el moment de la seva elecció, la primavera del 2018. Potser per això l’avorrien les reunions de la direcció de JxCat i potser per això ha declinat formar part d’aquest partit. Si més no, de la seva direcció. Això sí, Torra ha estat dirigent d’Òmnium Cultural, entitat de la qual va ocupar la presidència provisional entre el traspàs de Muriel Casals i l’elecció de Jordi Cuixart.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.