Budó indica que el Govern estudia ara el confinament per vegueries

La portaveu del Govern obre també la porta a autoritzar el salconduit cultural per superar el confinament comarcal

Meritxell Budó

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat que la Generalitat valorarà una possible restricció per vegueries en funció de l’evolució de les dades de la pandèmia; les actuals limitacions inclouen el cap de setmana vinent.

“Aquesta setmana és important l’observació de dades per estudiar les decisions a prendre i una possibilitat que està sobre la taula i que ha sorgit del territori, no només de l’àrea metropolitana de Barcelona, és poder llegir les restriccions de mobilitat en un àmbit no estrictament comarcal, com les vegueries”, ha confirmat aquest dimarts la consellera.

Sobre el salconduit cultural reclamat des del sector per poder superar el límit comarcal per assistir a espectacles, Budó ha obert la porta: “Ens semblaria lògic que es pogués contemplar fer excepcions amb aquest salconduit per poder assistir a un espectacle fora de la teva comarca”.

D’altra banda, la portaveu ha eludit sol·licitar la pròrroga de l’estat d’alarma, com sí que planteja el Govern basc. “Demanem que no s’utilitzi electoralment la pandèmia i que la decisió es prengui en funció de com vagi la pandèmia”, s’ha limitat a dir.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides