JxCat perdria més de 200 alts càrrecs i assessors si passés a l’oposició

La formació postconvergent controla actualment 156 designacions polítiques i té veu i influència en la tria de 92 directius d’ens públics

JxCat
JxCat

Alguns dirigents de JxCat, com Laura Borràs o Jordi Sànchez, han obert la porta els darrers dies, degut a l’encallament de les negociacions amb ERC per tancar un acord de legislatura, a facilitar la investidura de Pere Aragonès i passar a l’oposició.

En cas que s’acabés produint aquesta operació, la formació que lidera Carles Puigdemont deixaria de controlar els 156 alts càrrecs que depenen dels Departaments que actualment ostenta (Presidència, Empresa i Coneixement, Cultura, Interior, Territori i Sostenibilitat, i Polítiques Digitals i Administració Pública) i que presenten una mitja salarial de 78.324 euros anuals. A més, JxCat perdria la influència i la veu que té en la tria dels 92 directius d’ens públics que depenen d’aquestes conselleries.

Tot i això, encara que el partit postconvergent optés per formar part de l’executiu, perdria de forma segura el Departament de Presidència, que és la conselleria de la que depenen més designacions polítiques (20 alts càrrecs i 44 assessors  eventuals). Així mateix, també perdria la seva influència en l’elecció de 20 directius d’organismes públics que depenen d’aquest departament, dels quals 10 cobren més de 100.000 euros.

Pel que fa als salaris dels càrrecs que depenen de JxCat, tots els consellers, el secretari general de la Presidència, el secretari del govern, el responsable del gabinet jurídic, el responsable d’autogovern i els dos responsables de les oficines dels expresidents Carles Puigdemont i Quim Torra cobren més de 100.000 euros.

Després del president de la Generalitat, el càrrec públic que cobra més anualment a Catalunya és el director de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que cobra 147.754 euros. Aquest càrrec avui en dia depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat, que dirigeix el conseller Damià Calvet (JxCat). En aquest sentit, el director de FGC, juntament amb altres 95 directius d’ens que depenen de la Generalitat, cobra més de 84.000 euros.

(Visited 200 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari