El Suprem condemna Nuet per desobediència

El diputat d'ERC al Congrés, inhabilitat per vuit mesos, haurà de deixar l'escó

Nuet, amb Rufián i Vilalta
Nuet, amb Rufián i Vilalta

El Tribunal Suprem ha condemnat Joan Josep Nuet a vuit mesos d’inhabilitació i al pagament d’una multa com a culpable d’un delicte de desobediència per haver votat, com a membre de la Mesa del Parlament de Catalunya, a favor de la tramitació de diverses iniciatives parlamentàries del procés malgrat els advertiments del Tribunal Constitucional.

Nuet, que era el secretari tercer de la Mesa durant l’onzena legislatura, perdrà el seu escó com a diputat d’ERC al Congrés a causa d’aquesta inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics. La multa que l’imposa el Suprem és de 100 euros diaris durant quatre mesos.

L’exrepresentant de Catalunya Sí Que Es Pot a la Mesa del Parlament va votar a favor de l’admissió a tràmit de la llei del referèndum de l’1-O i es va oposar a la tramitació de l’1-O pel procediment d’urgència i a l’admissió de la llei de transitorietat. La Fiscalia, que demanava per a ell setze mesos d’inhabilitació, l’acusava d’haver acceptat la tramitació d’iniciatives contràries a l’ordre constitucional.

Nuet, per la seva part, va afirmar que havia intentat impedir la independència durant dos anys i que no era conscient d’haver-se pronunciat com a membre de la Mesa a favor de resolucions inconstitucionals. També va declarar durant el judici que ni va ignorar ni va eludir la indicació del Constitucional.

Els altres membres sobiranistes de la Mesa van ser condemnats a vint mesos d’inhabilitació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, excepte la presidenta del Parlament de l’onzena legislatura, Carme Forcadell, que va ser condemnada pel Suprem pel delicte de sedició a onze anys o mig de presó i d’inhabilitació.

(Visited 134 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari