La Fiscalia manté l’acusació de desobediència contra Nuet

El diputat d'ERC declara que va intentar durant dos anys impedir la independència des de la Mesa del Parlament

Joan Josep Nuet
Joan Josep Nuet

Foto: @mirellacge

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha mantingut l’acusació contra el diputat d’ERC al Congrés Joan Josep Nuet, per a qui ha demanat vuit mesos de multa i un any i quatre mesos d’inhabilitació.

Nuet ha estat jutjat aquest dimecres i dijous per la presumpta comissió d’un delicte de desobediència, per haver permès amb el seu vot a la Mesa del Parlament de Catalunya la tramitació de les lleis de desconnexió promogudes pels partits independentistes l’any 2017.

En la segona sessió del judici, que ha quedat vist per sentència aquest dijous, Nuet ha afirmat que va estar dos anys a la Mesa “intentant impedir la independència”, per bé que ha adduït que el Tribunal Constitucional no va concretar les iniciatives parlamentàries de l’independentisme que els membres de la Mesa havien d’impedir.

Esgrimint això durant la seva intervenció final, Nuet ha considerat que ell no hauria de rebre la mateixa condemna que els membres independentistes de la Mesa, que van promoure iniciatives anticonstitucionals.

En aquest sentit, durant la primera sessió havia adduït que “probablement” es va equivocar i que va confiar que les iniciatives dels grups independentistes sobre les quals es va pronunciar a favor eren constitucionals. Aquest divendres, ha indicat que és polític i no jurista, i s’ha referit a l’existència d’un “marge” per interpretar les lleis i la Constitució.

L’exsecretari de la Mesa del Parlament, en definitiva, ha manifestat que no va voler desobeir el Constitucional. De fet, ha declarat que “ni ignorava ni eludia la recomanació” del Constitucional, i que no era conscient que votava resolucions inconstitucionals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.