L’Esquerra Unida de Garzón, forçada a refundar-se

Esquerra Unida, l’organització que lidera a l’Estat el ministre Alberto Garzón, tenia a Catalunya una marca pròpia, una sucursal que aconseguia mantenir bones relacions amb la resta de forces a l’esquerra del PSC i que s’havia integrat bé en els comuns. Es tractava d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).

Però després d’anys, la marxa de Joan Josep Nuet a Sobiranistes va fer que la marca desaparegués. Molta gent es va integrar, com el mateix Nuet o Elisenda Alemany, a ERC. Però els altres, els que volien seguir sent la sucursal de Garzón, es van trobar sense estructura. Això ha forçat el ministre a iniciar la constitució d’una nova formació a partir de la seva gent de confiança que ha durat mesos. La setmana passada van poder fundar Esquerra Unida de Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides