L’Esquerra Unida de Garzón, forçada a refundar-se

Esquerra Unida, l’organització que lidera a l’Estat el ministre Alberto Garzón, tenia a Catalunya una marca pròpia, una sucursal que aconseguia mantenir bones relacions amb la resta de forces a l’esquerra del PSC i que s’havia integrat bé en els comuns. Es tractava d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA).

Però després d’anys, la marxa de Joan Josep Nuet a Sobiranistes va fer que la marca desaparegués. Molta gent es va integrar, com el mateix Nuet o Elisenda Alemany, a ERC. Però els altres, els que volien seguir sent la sucursal de Garzón, es van trobar sense estructura. Això ha forçat el ministre a iniciar la constitució d’una nova formació a partir de la seva gent de confiança que ha durat mesos. La setmana passada van poder fundar Esquerra Unida de Catalunya.

(Visited 213 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari