Què espera políticament Albert Rivera?

Albert Rivera
Albert Rivera

Espera que Pablo Casado el faci ministre. Albert Rivera va deixar oficialment la política després del seu fracàs electoral a Ciutadans, que va passar de 36 a 6 diputats. Ràpidament va trobar feina com a president d’un despatx d’advocats andalusos que volien ampliar el negoci a Madrid. Aquest bufet, Martínez-Echevarría, ha començat a treballar pel Partit Popular d’ençà que ha fitxat Rivera, en allò que algun malpensat podria ensumar-se que es tracta de tràfic d’interessos, donat que és coneguda la bona sintonia entre Rivera i Casado.

Mentre viu allunyat de la primera línia política, Rivera segueix fent funcionar les seves relacions conreades durant temps a Madrid, sobretot entre la dreta. Així, és el responsable de xerrades i cursets a Internet sobre lideratge que organitza l’Instituto de Liderazgo y Formación Política del Centre de Enseñanza Superior Cardenal Cisneros. Aquest organisme depèn de la Comunitat de Madrid, ara presidida per Isabel Díaz Ayuso, i hi imparteix aquest postgrau reconegut per la Universitat Complutense de Madrid. En aquest curset es fan classes de filosofia, política, economia, dret, oratòria, protocol i comunicació.

Mentrestant, a través de les seves persones d’absoluta confiança, com Fran Hervías, està dibuixant un mapa on Ciutadans s’integraria al PP aprofitant la força de Díaz Ayuso a Madrid.

Així mateix, Rivera té obert un canal a la plataforma Telegram on ofereix xerrades a emprenedors sota el títol Liderar el cambio. El que potser sobta és que Rivera sigui qui expliqui com portar endavant una estratègia quan la que ell va fer aplicar va fracassar. A més, Rivera dona ara lliçons de lideratge tot i que el seu es va estroncar de sobte quan va creure que substituiria el PP i que ell seria el president del Govern.

Malgrat que Inés Arrimadas va ser sempre la persona designada per ell per substituir-lo, el canvi d’estratègia d’aquesta al capdavant de Cs ha fet que Rivera hagi posat la vista en arribar a ocupar un ministeri quan Casado guanyi unes eleccions. A la vegada, conrea les relacions amb Díaz Ayuso per si és ella la que finalment lidera el PP cap a la Moncloa.

Paral·lelament, guanya molts diners com a president d’un despatx d’advocats que fa quatre dies era un perfecte desconegut entre els grans bufets, però que des de l’arribada de Rivera s’ha beneficiat de nombrosos contractes. Allò que tant criticava del tràfic d’influències Rivera durant el seu pas per la política és el que ara fa ell.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides