Qui s’està promocionant com a nova cap de cartell de la dreta catalana?

Eva Parera
Eva Parera

Eva Parera. L’actual regidora de Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona i diputada del PP al Parlament s’estaria movent en els cercles de la dreta catalana per esdevenir-ne la líder.

L’operació Parera seria el fruit de l’entesa final entre el Partit Popular, Ciutadans i altres petites organitzacions que se situen en l’espectre ideològic del centredreta, algunes de les quals sorgides també de l’antiga Convergència de Jordi Pujol.

Parera ha militat a Unió Democràtica, on va tenir càrrecs de representació. Després d’un breu pas per una de les múltiples escissions del catalanisme postpujolista, va aterrar a la plataforma de Manuel Valls i Ciutadans, però va seguir Valls i va deixar Ciutadans per votar Ada Colau com a alcaldessa, frustrant així Ernest Maragall. Parera i Valls tenen tants vots com el PP de Josep Bou i Daniel Serrano.

Aquest passat mes de gener, Parera va fer un altre pas acceptant anar a la llista del líder del PP català, Alejandro Fernández, al Parlament. Aquest fitxatge no va ser massa ben vist per l’aparell del Partit Popular, que ja havia acceptat l’entrada de Lorena Roldán, una de les primeres dirigents de Ciutadans que va marxar al PP.

Ara, Parera compagina les responsabilitats de regidora i diputada, com Ernest Maragall i Elsa Artadi. Diverses fonts apunten que un important grup veuria amb molts bons ulls que Parera arribés a liderar la nova formació que haurà de sorgir els pròxims mesos de les cendres de Ciutadans i del PP.

Per cert, dins del PP català s’han sorprès de l’operació de Josep Bou, el qual ha destituït tres persones de l’aparell del partit i els ha substitut per joves promeses, tot això amb la benedicció de Pablo Casado i el silenci d’Alejandro Fernández, que a hores d’ara és el president del PP a Catalunya.

La jugada de Bou seria el primer pas per a la nova fornada a Catalunya, on Parera tindria un protagonisme important i, fins i tot, podria arribar a ser la nova líder de l’enèsim projecte dels populars, que a les últimes eleccions ha entrat pels pèls tant a l’Ajuntament de Barcelona com al Parlament.

(Visited 859 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari