No està clar que aquest dilluns aparegui l’aval que ha de permetre Joan Laporta ser president del Barça

El límit per prendre possessió del càrrec expira aquest dimecres i, si no, haurien de celebrar-se noves eleccions

Joan Laporta
Joan Laporta

Si aquest dilluns Joan Laporta no resol el tràmit de l’aval en la forma i condicions que exigeix la Lliga de Futbol Professional (LFP) serà molt difícil que aquest dimecres dia 17 pugui proclamar-se nou president del FC Barcelona.

A tothom que li pregunta, el president de la Comissió Gestora del Barça, Carles Tusquets, respon que l’acte de la presa de possessió se celebrarà dimecres, per la senzilla raó que és el dia límit d’acord amb els estatuts del club. Tusquets no vol saber res més, no pregunta per què ni és la seva obligació ni tampoc la seva preocupació, però per descomptat no convocarà a la Gestora per al traspàs de poders fins que l’LFP li confirmi i certifiqui un aval a favor del FC Barcelona per la quantitat prevista i la data correcta d’expedició.

Al voltant de la candidatura guanyadora s’han observat al llarg de les últimes hores signes inequívocs de preocupació que han refredat l’ambient d’eufòria viscut fa una setmana, al final del diumenge electoral, una vegada escrutats els vots i complint àmpliament el pronòstic de favorit.

El problema per a Laporta és que fins a aquest moment i fins a poder fer-se fotos amb els jugadors del primer equip i usar expertament la premsa per a la seva explosió mediàtica no havia trucat a la porta d’inversors, bancs i entitats financeres a la recerca de l’aval. Ara es troba amb urgències i situacions del tot imprevistes.

El guanyador de les eleccions comptava que darrere d’aquesta victòria arribessin les garanties i per tant els avals, però la veritat és que aquests tràmits s’han complicat i que, segons les últimes notícies, el divendres passat no havia pogut obtenir promeses d’avalar per la totalitat dels 124 milions exigits per la normativa.

Ni els bancs de Sabadell ni Santander han anat més enllà de la seva funció, que no és una altra que la de tramitar les garanties individuals fins a completar un aval que ha de ser presentat com a més tard aquest dimarts davant la Lliga de Futbol Professional. Algunes fonts estimen en un 40% o potser una mica més l’import dels contra-avals aconseguits al llarg de la setmana.

Una altra opció que sembla estar sobre la taula prové d’alguna corporació financera estrangera, disposada a cobrir l’aval sempre que es donin les condicions de contraprestacions de control i de possibles vies de negoci o d’explotació relacionades amb el Barça del futur.

La complicació d’aquesta alternativa passa per la necessària intervenció de bona part de les actuacions i decisions econòmiques que hagi de prendre l’administració de Laporta a partir de ser, efectivament, nou president. A Laporta, no obstant això, no li agraden les ingerències d’un tercer, un probable escenari que no sembla entusiasmar-li, però que pot acabar admetent si no s’arreglen les coses d’una altra manera.

Certament, la seva junta no està integrada, sinó més aviat al contrari, per directius amb una solidesa econòmica ni financera destacable, fins al punt que el mateix Joan Laporta, sense anar més lluny, tindria problemes per comprar-se un automòbil a crèdit en l’actual realitat econòmica del país.

Quant a la data límit no existeix la menor possibilitat de modular-la ni d’evitar-la. Els estatuts són precisos i concrets en aquest sentit. El nou president ha de prendre possessió abans de transcorreguts deu dies de l’acte de la votació amb l’acompliment de les dues úniques exigències: l’acta de la Mesa electoral amb el resultat de les votacions i la certificació de la Lliga de Futbol Professional de l’aval pel 15% del pressupost de despeses de la temporada en curs, és a dir, 124 milions d’euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides