Tancat l’acord que dona a Junts la presidència del Parlament català

El pacte contempla que la CUP tingui per primera vegada una de les secretaries de la mesa de la cambra

El Parlament de Catalunya, buit

Acord entre ERC i Junts perquè la presidència del Parlament recaigui en mans del partit de Carles Puigdemont. Segons confirma un comunicat d’ERC, l’entesa s’hauria tancat després de les últimes converses del matí d’aquest dijous, sense que encara s’hagi concretat el nom de la persona que ocuparà la presidència. L’escrit confirma que els republicans assumiran una vicepresidència de la Mesa.

ERC insisteix que continuaran treballant els pròxims dies per aconseguir un acord global que doni “estabilitat i la màxima fortalesa” no només al Parlament, sinó també al Govern.

Junts reunirà la seva executiva aquesta tarda per decidir si la cadira de la presidència parlamentària recau en la candidata del 14-F, Laura Borràs. L’exconsellera dubta entre aquest càrrec i el de la vicepresidència de la Generalitat. Diversos dirigents de la direcció del partit reclamen que Borràs assumeixi la presidència de la cambra. En aquest cas, la cap de files a Barcelona, Elsa Artadi, podria ser la dona forta de Junts a l’Executiu.

Des de JxCat asseguren que la presidència del Parlament els correspon pels resultats del 14-F, i que no han hagut de pactar ni cedir en res. Junts ha reivindicat la cadira presidencial de la cambra des de l’inici de les negociacions.

L’acord inclou que la CUP entraria per primera vegada a la Mesa amb una secretaria. Segons els republicans “la majoria independentista que les urnes van dibuixar el 14-F es traduirà aquest divendres en una Mesa del Parlament amb majoria independentista” on estaran incloses les tres formacions per primera vegada. Així, els independentistes s’enduran quatre dels set representants.

Els anticapitalistes avalen que Junts tingui la presidència de la cambra, però de moment veten el nom de Borràs al càrrec, per la causa judicial oberta al Suprem i la “presumpta mala praxi” que recau sobre l’exconsellera de Cultura.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.