L’Assemblea frena l’avançament electoral d’Ayuso amb les mocions de censura del PSOE i Más Madrid

La mesa de l'Assemblea defensa que la convocatòria d'eleccions no és ferma perquè no està publicada al butlletí

Isabel Díaz Ayuso
Isabel Díaz Ayuso

La mesa de l’Assemblea de Madrid ha acceptat que es debatin les mocions de censura presentades pel PSOE i Más Madrid contra la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, unes iniciatives amb què les dues formacions confien evitar l’avançament electorat anunciat per la mandatària per al 4 de maig. La llei determina que no es pot dissoldre l’assemblea mentre s’hagi de debatre una moció de censura.

Ciutadans ha estat clau perquè s’admeten a debat les mocions, en sumar els seus vots als del PSOE per acceptar-les. El PP hi ha votat en contra perquè considera que la cambra està dissolta des que Ayuso va decidir l’avançament electoral. La mesa, en canvi, defensa que la convocatòria d’eleccions no és ferma perquè no està publicada al butlletí oficial.

Ayuso considera que els membres de la mesa han prevaricat, fet que augura una batalla jurídica per defensar que se celebrin eleccions. En una compareixença sense preguntes aquest migdia des de la seu de la presidència ha obviat els dubtes legals que genera la coincidència de les mocions amb l’anunci d’eleccions. “Si no arribo a dissoldre la cambra, m’haurien impedit convocar i, com ha passat al govern de la nació, haurien derrocat el nostre govern”, ha assegurat.

La presidenta argumenta que vol avançar les eleccions per evitar un govern de PSOE i Cs com el que han pactat les dues forces a Múrcia, mentre que la formació taronja ha qualificat la decisió de “caprici personal i electoral” de la presidenta madrilenya. La mandatària ha destituït el vicepresident autonòmic, Ignacio Aguado, i la resta de consellers de Cs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides