14 detinguts en la nit més violenta a Barcelona pel raper Pablo Hasél

Ja són 136 les persones detingudes al país en l'onada d'aldarulls des de dimarts de la setmana passada

La nit d’aquest dissabte ha estat la més violenta d’ençà que van començar les protestes contra l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. En aquest cas, s’hi afegien altres reivindicacions socials. La jornada ha acabat amb 14 persones detingudes: 11 pels Mossos d’Esquadra, per episodis violents i desordres públics, i 3 per la Guàrdia Urbana, per un robatori amb força en un quiosc de l’Eixample. A més, dos dels arrestats són menors d’edat. Amb tots aquests, ja són 136 les persones detingudes al país en l’onada d’aldarulls des de dimarts de la setmana passada.

L’escena més impactant de la nit s’ha produït a Les Rambles de Barcelona, on un grup de joves encaputxats ha incendiat una furgoneta de la Guàrdia Urbana. Els manifestants van ruixar el vehicle amb líquid inflamable, calant foc a una de les cares. A dins, com a mínim, hi havia un agent del cos, que ha pogut sortir-ne il·lès per la porta del copilot.

L’acció contra la furgoneta ha passat just després del llançament d’un còctel molotov contra la comissaria de Les Rambles, que ha acabat impactant en un fanal. Tot plegat, acompanyat de llançaments d’objectes, pirotècnia, incendis a entitats bancàries i nous saquejos a comerços.

4.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat per Barcelona. La marxa, secundada per gran part dels moviments socials, com el sindicat de llogaters, la PAH i partits anticapitalistes com la CUP, ha començat a plaça Universitat i ha avançat per carrers i carrerons de la ciutat sense incidents fins a arribar a Drassanes.

Un cop s’ha desconvocat la manifestació, cap a quarts de 8 del vespre, han començat els primers llançaments d’objectes als Mossos i atacs a seus bancàries per un grup d’uns 200 joves molt ben organitzats.

Els líders polítics no han tardat a condemnar la violència de les protestes. Ho han fet l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, però també Pere Aragonès i, fins i tot, Pedro Sánchez, entre d’altres.

(Visited 302 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari