El retorn de les protestes al centre de Barcelona pel raper Pablo Hasél

Milers de persones es manifesten a Barcelona, Vic, Sabadell, Lleida, Girona i Tarragona, entre d'altres

Furgoneta de la Guàrdia Urbana cremada en les proteses per Hasél
Furgoneta de la Guàrdia Urbana cremada en les proteses per Hasél

Avui han tornat les mobilitzacions i els aldarulls per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. Una manifestació a Barcelona convocada amb el lema “fins que caiguin” ha assenyalat els polítics pel que es desprèn de les consignes del cartell de la crida: “No aturen els desnonaments”, “no regulen els lloguers”, “no deroguen la llei mordassa”, “no deroguen la reforma laboral”, “protegeixen un monarca corrupte”, “reprimeixen i empresonen a qui lluita”.

En general, la manifestació ha transcorregut les primeres dues hores sense cap incident destacat. A partir de les vuit, però, és quan s’han iniciat les primeres barricades amb contenidors en flames a la zona del Portal de Santa Madrona. També s’han arrossegat jardineres a la calçada de la Rambla i s’han produït algunes corredisses.

El moment més impactant, però, s’ha viscut quan s’han llançat almenys dos còctels molotov contra els vehicles policials. A més, també s’hi ha llançat líquid inflamable. Tot plegat ha acabat amb una furgoneta de la Guàrdia Urbana, que també ha estat pintada, incendiada quan estava aparcada a tocar de la comissaria de la policia barcelonina.

El que s’ha viscut a Barcelona contrasta amb el que ha passat a la resta del territori català, on les manifestacions han transcorregut de manera pacífica. A la plaça del Vi de Girona, on aquest matí hi ha hagut una manifestació en suport a Hasél, aquesta tarda s’han tornat a concentrar pacíficament unes 150 persones demanant la fi “de la repressió” i la dissolució de les unitats policials d’antidisturbis.

Altres 200 persones més es van concentrar també al centre de Vic. Posteriorment, un grup s’ha manifestat pels carrers fins a concentrar-se pacíficament davant les seus de la Policia Nacional i els jutjats de la ciutat. També hi ha hagut manifestacions importants a Tarragona, Lleida i Sabadell.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.