El retorn de les protestes al centre de Barcelona pel raper Pablo Hasél

Milers de persones es manifesten a Barcelona, Vic, Sabadell, Lleida, Girona i Tarragona, entre d'altres

Furgoneta de la Guàrdia Urbana cremada en les proteses per Hasél
Furgoneta de la Guàrdia Urbana cremada en les proteses per Hasél

Avui han tornat les mobilitzacions i els aldarulls per l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél. Una manifestació a Barcelona convocada amb el lema “fins que caiguin” ha assenyalat els polítics pel que es desprèn de les consignes del cartell de la crida: “No aturen els desnonaments”, “no regulen els lloguers”, “no deroguen la llei mordassa”, “no deroguen la reforma laboral”, “protegeixen un monarca corrupte”, “reprimeixen i empresonen a qui lluita”.

En general, la manifestació ha transcorregut les primeres dues hores sense cap incident destacat. A partir de les vuit, però, és quan s’han iniciat les primeres barricades amb contenidors en flames a la zona del Portal de Santa Madrona. També s’han arrossegat jardineres a la calçada de la Rambla i s’han produït algunes corredisses.

El moment més impactant, però, s’ha viscut quan s’han llançat almenys dos còctels molotov contra els vehicles policials. A més, també s’hi ha llançat líquid inflamable. Tot plegat ha acabat amb una furgoneta de la Guàrdia Urbana, que també ha estat pintada, incendiada quan estava aparcada a tocar de la comissaria de la policia barcelonina.

El que s’ha viscut a Barcelona contrasta amb el que ha passat a la resta del territori català, on les manifestacions han transcorregut de manera pacífica. A la plaça del Vi de Girona, on aquest matí hi ha hagut una manifestació en suport a Hasél, aquesta tarda s’han tornat a concentrar pacíficament unes 150 persones demanant la fi “de la repressió” i la dissolució de les unitats policials d’antidisturbis.

Altres 200 persones més es van concentrar també al centre de Vic. Posteriorment, un grup s’ha manifestat pels carrers fins a concentrar-se pacíficament davant les seus de la Policia Nacional i els jutjats de la ciutat. També hi ha hagut manifestacions importants a Tarragona, Lleida i Sabadell.

(Visited 154 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari