Nit de protestes a Terrassa i tall de l’AP-7 a Girona pel raper Hasél

Revifen les manifestacions a tot el país contra l'empresonament del cantant lleidatà

Després d’uns dies sense manifestacions ni actes violents, tornen a tot el país les protestes reclamant l’alliberament del raper lleidatà Pablo Hasél. Aquest divendres a la nit s’han tornat a repetir les imatges de contenidors cremats, càrregues policials i corredisses de manifestants i policia. Unes 200 persones s’han concentrat davant l’ajuntament de Terrassa i, quan han volgut avançar cap a la comissaria de la policia espanyola, han topat amb el dispositiu policial. Els Mossos han acabat detenint set persones, entre les quals una menor d’edat.

Tot plegat en una protesta que serveix com a preludi d’un segon cap de setmana de mobilitzacions. La que es preveu més multitudinària és aquesta la tarda a Barcelona, ja que inclou múltiples reivindicacions. A l’empresonament de Hasél, s’hi sumen altres demandes, com la regulació dels lloguers i l’aturada dels desnonaments. La convocatòria té el suport d’entitats socials i organitzacions com Arran. També s’han convocat protestes similars a Girona, Tarragona, Lleida i Vic, entre d’altres.

Això a la tarda, però aquest dissabte al matí ja s’ha tallat l’AP-7 a l’altura de Girona. A més, hi ha algunes manifestacions anunciades. Per exemple, la convocada per 200 entitats culturals i socials del barri de Sants de Barcelona, en solidaritat amb un dels empresonats pels aldarulls. El jove, Carles, va sortir en llibertat aquest divendres, però la marxa es manté per reclamar la seva absolució.

(Visited 161 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari