El Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre denuncia inacció política

L'entitat, que busca exercir pressió a les administracions implicades, es va presentar ahir en societat

La preocupació pel futur del Delta ha fet sorgir un nou moviment social en el territori, el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (MOLDE), que ahir va ser presentat telemàticament en societat. Unes 100 persones van connectar-se a la presentació. L’entitat denuncia la inacció política al territori i neix per exercir pressió a les administracions implicades.

El moviment ja va actuar aquestes últimes eleccions catalanes, fent campanya perquè la gent votés nul. A dins de cada papereta, hi van posar diferents llocs del Delta que estan en perill. En algunes poblacions, com Deltebre, van ser la tercera força més votada.

La presentació va comptar amb la presència del director tècnic de la Taula de Consens pel Delta, Rafa Sánchez, que va defensar una estratègia combinada de gestió de la sorra i sediments fluvials per salvar el Delta, reclamant que el pla busca guanyar 150 metres de platja i en cap cas fer retrocedir el litoral.

Tant el MOLDE com la Taula de Consens critiquen el Pla de Protecció del Delta de l’Ebre que l’Estat té a consulta pública, que es limita justament a fer retrocedir el litoral, en alguns punts fins a 500 metres, quan el territori reclama el contrari, guanyar amplada de platja.

Com van fer amb el foment del vot nul a les eleccions catalanes, el moviment estudia noves protestes per fer sentir la veu del territori, amb l’objectiu final de salvar el Delta. El moviment es mostra insatisfet amb els dos governs implicats: l’espanyol i el català.

(Visited 218 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari