El director general dels Mossos diu que no toleraran “el pas de la protesta a la violència”

Una manifestant reconeix que la policia va disparar bales de foam en resposta al llançament d'ampolles de vidre

Aldarulls en una manifestació a favor de Hasel

El director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha declarat que la policia catalana no tolerarà “el pas de la protesta a la violència”, en referència als aldarulls que s’han acabat produint les dues darreres nits en les manifestacions de suport al raper lleidatà Pablo Hasél.

Ferrer, però, ha declarat que “lamentem les imatges de violència” afegint que “ens hem posat en contacte amb l’associació IRÍDIA-Centre de Defensa de Drets Humans i amb la família de la noia ferida”, en referència a la noia que va perdre un ull per l’impacte d’una bala de foam disparada per la policia catalana en els aldarulls de dimarts a la nit.

En aquest context, l’inspector dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que en les dues nits de manifestacions a favor de Hasél, la policia catalana “ha disparat més de 420 pilotes de foam. Més de 300 dimarts i unes 120 ahir”. Molinero ha afegit que “l’ús d’aquesta eina per fer front a actituds violentes és molt elevat”.

Es dona la circumstància que una de les manifestants que va participar en els aldarulls de la nit de dimarts que estava al costat de la noia que ha perdut l’ull quan va rebre la bala de foam, ha reconegut a la Cadena SER, que els Mossos d’Esquadra van usar les bales de foam després que els manifestants llancessin ampolles de vidre contra els agents de manera reiterada, després de bolcar un contenidor de vidre i agafar-ne el contingut.

La Laia, com s’ha identificat la manifestant, ha afirmat que dimarts a la nit “tothom estava molt enfadat i sí que és veritat que l’ambient que hi havia era de ganes de baralla”, afegint que “vam tirar un contenidor verd dels vidres, vam començar a agafar ampolles de vidre i a tirar-les als antidisturbis (…), jo també ho vaig fer”.

(Visited 159 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari