Els Mossos s’emporten Pablo Hasél

El raper ingressarà a la presó després de tancar-se a la Universitat de Lleida

Pablo Hasél
Pablo Hasél

El raper lleidatà Pablo Rivadulla, més conegut pel seu nom artístic, Pablo Hasél, ha estat detingut aquest dimarts al matí per agents dels Mossos d’Esquadra, que han accedit al rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) malgrat les barricades i les persones acumulades per dificultar-ne la detenció.

El raper, condemnat per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, es va negar a ingressar a la presó abans que s’exhaurís el termini per fer-ho voluntàriament, el passat divendres, i va optar per tancar-se al rectorat de la UdL aquest dilluns. Mentre se l’emportaven aquest dimarts els agents dels Mossos, Hasél ha cridat “Mort a l’Estat feixista”.

Ara, haurà de complir una pena de nou mesos de presó i sis anys d’inhabilitació, i afrontar el pagament de gairebé 30.000 euros de multa. L’Audiència Nacional considera que no compleix les condicions per beneficiar-se d’una suspensió d’aquesta pena perquè és reincident, un agreujant què la sentència condemnatòria tenia en compte, ja que havia estat condemnat abans per enaltiment del terrorisme.

A més, va ser condemnat l’any 2017 per un delicte de resistència a l’autoritat i l’any 2018, per violació de local. L’Audiència Nacional també destaca que el raper “persisteix en la seva actitud antisocial” en lloc de mostrar una intenció de “reparar, al menys moralment, el dany causat”.

D’altra banda, Hasél també va ser condemnat l’any 2020 per delictes de lesions per haver agredit un periodista de TV3 l’any 2016, precisament al rectorat de la UdL. La sentència va considerar provat que el raper, també condemnat per coaccions, va empènyer, va insultar i va ruixar amb un producte de neteja al periodista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides