Aval de la JEC al vot presencial dels positius de covid

El recurs amb què l'infectòleg Oriol Mitjà pretenia que el prohibissin, desestimat

Eleccions del 14-F
Eleccions del 14-F

La Junta Electoral Central (JEC) ha avalat que les persones contagiades de covid-19 votin presencialment a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer.

L’autoritat electoral addueix que no només no forma part de les seves competències privar del dret de vot als ciutadans que es troben en quarantena i no han demanat votar per correu, sinó que efectuar un control sobre la seva afluència als punts de votació seria impossible o, si més no, molt difícil.

Així mateix, la JEC destaca que tant l’administració electoral com les autoritats sanitàries han adoptat mesures per facilitar el vot no presencial i garantir la seguretat en els col·legis electorals. A més, addueix que el risc de contagi no és superior que el d’altres activitats no essencials permeses a Catalunya.

L’acord que avala el vot presencial dels positius de covid, conegut aquest dijous, desestima un recurs presentat per l’infectòleg Oriol Mitjà, exassessor de l’expresident Quim Torra, que demanava que es prohibís a les persones que són casos positius de covid-19 votar en els col·legis electorals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides