La Generalitat espanta ara el fantasma de l’endarreriment dels resultats

El director general de Participació i Processos Electorals afirma que el 99% de les meses té "membres suficients" per constituir-se

Eleccions
Eleccions

Ismael Peña-López, el director general de Participació i Processos Electorals de la Generalitat, ha afirmat aquest dilluns a Twitter que gairebé el 99% de les meses electorals compta amb “membres suficients” per poder constituir-se, de manera que considera que la contesa electoral es podrà celebrar “sense problemes”.

Així doncs, pràcticament queda descartat que, per manca d’efectius a l’hora de constituir moltes meses, s’hagi d’ajornar la publicació dels resultats electorals, una possibilitat que ell mateix, en declaracions fetes a RAC1 aquest cap de setmana, havia dit que no descartava.

Si manquessin molts membres, la votació de les meses pendents de constituir s’hauria de celebrar 48 després, i el govern es plantejava, segons va explicar Peña-López, ajornar en aquest cas la publicació de les dades per no afectar el sentit del vot.

Ara, el mateix Peña-López, a més d’anunciar que “un 65,78% de les meses ja té tots nou membres” i que “el 98,99% té els membres suficients”,  ha atribuït a una “falta de dades” el fet que “un 1,16% de meses no tenen encara el mínim de 3 membres per constituir-se”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari