‘Fake news’ de Marta Rovira per desacreditar Espanya

La dirigent d'ERC sosté que mantenir el 14-F com a data electoral forma part d'una "operació d'Estat" i esgrimeix que Suïssa posa en quarantena els viatgers procedents del territori espanyol, però omet que la mesura també afecta els que arriben de molts altres països

Marta Rovira
Marta Rovira

L’exdiputada i secretària general d’ERC Marta Rovira ha donat corda, en una entrevista concedida aquest divendres a El Matí de Catalunya Ràdio, a la teoria de la conspiració que sostenen altres destacades figures de l’independentisme sobre la suposada existència d’una “operació d’Estat” perquè el PSC guanyi les eleccions catalanes el 14-F, a partir de l’anul·lació de l’ajornament electoral.

Rovira, establerta a Suïssa des del 2018 per evitar respondre pel seu paper en el procés davant la justícia espanyola, hi ha afegit un altre ingredient quan ha contraposat el fet que, segons ella, “s’estan forçant les eleccions” mentre que a Suïssa “es pren una decisió que afecta l’Estat espanyol: es torna a declarar la quarantena per tots els ciutadans que vinguin de l’Estat espanyol”.

La dirigent d’ERC, que ha explicat que la decisió es pren perquè “es valora” que Espanya “està en un alt risc”, ha afegit que “des de fora hi torna a haver aquest xoc que hi ha tantes vegades en tantes situacions”, abans d’aclarir que “des de l’exterior es veu perfectament en quin moment està l’Estat espanyol, que no deixa de ser un Estat que ocupa els últims rànquings, però no dir l’últim rànquing europeu en la gestió de la pandèmia (sic)”.

Segons Rovira, “es decreten quarantenes perquè l’Estat espanyol no sigui un focus de contagi arreu del món“, mentre que a Catalunya “se’ns obliga per reial decret” a “celebrar en aquestes condicions aquestes eleccions”. “Aquí”, segons la dirigent independentista, “hi ha l’operació de l’Estat a tots els efectes”.

L’aplicació de quarantenes per part de Suïssa, però, no es limita als viatgers procedents d’Espanya, sinó que també afecta, des d’aquest dijous, als que s’hi desplacin des de dues regions d’Alemanya, una d’Àustria, una de França, tres d’Itàlia, així com els que procedeixin de qualsevol punt de 24 països, entre els quals Espanya, però també els EUA, el Regne Unit, Israel, Andorra, Portugal, Suècia, el Brasil, Irlanda i Sud-àfrica.

La secretària general d’ERC, que ha esgrimit que a Galícia es va ajornar la cita electoral, ha reblat que “jo aquí identifico clarament una maniobra de l’Estat. Jo crec que se’ls veu el llautó i ho hem de poder dir, i hem d’obrir els ulls i ho hem de poder denunciar”, troba. “Passa el que el PSC, o el PSOE, vol que passi per guanyar unes eleccions, no?”, ha plantejat abans d’acusar els socialistes d’aprofitar l’arribada de les vacunes per entronitzar el seu candidat, Salvador Illa, a qui considera “el pitjor ministre de Sanitat de la Unió Europea”.

(Visited 253 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari