Tots els col·legis sanitaris de Catalunya demanen un confinament “més intens”

Els professionals sanitaris assenyalen que si no es posa remei es viuran situacions pitjors a les de març

Sanitaris atenent a un pacient
Sanitaris atenent a un pacient

Tots els col·legis de professionals sanitaris de Catalunya exigeixen un confinament “més estricte i intens”, segons ha assegurat el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. “Informo que tots els Col·legis de professionals sanitaris de Catalunya davant l’actual situació sanitària, demanem un confinament més estricte i intens”, ha dit, reiterant una petició que ja havia fet ell prèviament.

Algunes de les restriccions que podrien posar-se sobre la taula són avançar el toc de queda o passar del confinament municipal al domiciliari. En la sol·licitud s’uneixen els representants dels metges, infermeres, odontòlegs, veterinaris, farmacèutics, psicòlegs, podòlegs, fisioterapeutes i treball social.

En termes similars s’ha pronunciat Estrella Martínez, degana del Consell del Col·legi d’Infermeres de Catalunya. En declaracions a la Xarxa, demana decretar el confinament domiciliari perquè sense un descens de contagis, es viuran situacions pitjors a les del mes de març: “Estem pràcticament al 100% de les UCI i veurem imatges a les portes de les urgències on no podrem donar atenció a altres pacients”.

D’altra banda, a TV3, Antoni Castells, director mèdic de l’Hospital Clínic, ha dibuixat l’escenari immediat si no es prenen decisions urgents: “Des de després de Nadal les coses han empitjorat. Si ho comparem amb abans de festes, el nombre de malalts que ens arriben a urgències és tres vegades superior, els malalts que ingressem s’ha duplicat i s’han obert sales que es dedicaven a una altra activitat. I tot això ens recorda a la situació del mes de març o maig. No hem arribat a aquest extrem, però ens temem que hi puguem arribar”.

S’afegeix a la crida el 131è president de la Generalitat, Quim Torra, que ha assenyalat que ha arribat l’hora de posar sobre la taula “un confinament domiciliari i la restricció absoluta de la mobilitat fora dels serveis essencials” davant de la “gravíssima evolució de la pandèmia de la covid-19”. En un comunicat, Torra ha afirmat que “ara no és moment de distreure’s amb curses i batalles electoralistes”, perquè les “dades d’expansió de la covid-19 ens obliguen a prendre mesures dràstiques i contundents sense més demora”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides