Salut preveu unes pròximes setmanes “molt dures” per la covid-19 a Catalunya

El Govern calcula que el pic de pressió de les UCI s’assolirà poc abans del 14-F, en campanya electoral

La pandèmia de la covid-19 va del mal en pitjor i el més greu estar per arribar. Segons fonts de Salut, els càlculs que gestionen indiquen que les pròximes setmanes seran “molt dures”. Tot i que aquest cap de setmana s’han relaxat algunes de les dades, en general, ja fa setmanes que la majoria d’indicadors es van complicant.

Les mateixes fonts especulen amb la possibilitat que tot plegat influeixi també i de manera negativa en un procés de vacunació que ja va arrencar amb lentitud, però que de mica en mica ha anat agafant ritme. Les fonts parlen d’una dilatació entre la primera i la segona dosi de la vacuna, que inicialment s’havia fitxat en vint dies i que podrien doblar-se.

Salut calcula que s’arribarà al pic de pressió assistencial a les UCI pocs dies abans del 14 de febrer, data en què estan previstes les eleccions catalanes. Segons ha pogut confirmar l’ACN, Salut ha presentat un informe durant una reunió amb representants de les formacions polítiques, en el que dibuixa dos escenaris de l’evolució de l’epidèmia. En el primer dels casos Salut preveu arribar al pic a les UCI el 4 de febrer, amb 640 pacients, mentre que en el segon escenari el pic seria el 10 de febrer amb 850 pacients.

Salut recorda que a partir dels 400 llits d’UCI ocupats ja es comença a “condicionar” l’activitat assistencial i es poden donar desprogramacions. A partir dels 500 llits la desprogramació és “generalitzada” atenent a criteris clínics i a partir dels 650 pot arribar a afectar processos urgents. D’altra banda, l’Agència de Salut Pública estima que amb més de 3.000 contagis al dia és “molt difícil” fer un traçat detallat de totes les cadenes de contagis.

El Govern ha presentat aquest dilluns als partits un “anàlisi inicial d’escenaris” sobre la situació epidemiològica que es pot donar de cara a les eleccions del 14-F. La intenció és que a la reunió de divendres amb els partits s’abordi l’informe complet elaborat pel Departament de Salut i es puguin prendre decisions.

En la reunió, Exteriors ha explicat les darreres novetats sobre l’organització dels comicis, com ara les últimes resolucions de la JEC que accepten ampliar els terminis de sol·licitud del vot per correu o del vot exterior, o la denegació de la petició feta pel Govern que demanava excloure del sorteig de meses als majors de 60 anys.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides