Catalunya començarà a vacunar la primera setmana de gener

S'enviaran a les residències 500 infermers, que prioritzaran la vacunació de la Covid-19 a usuaris i treballadors

Vacunació antigripal

El Govern ha fet públic aquest dilluns el seu pla de vacunació, que espera posar en marxa la primera setmana de gener. El Departament de Salut preveu disposar de 500.000 dosis durant el primer trimestre i els primers ciutadans que les rebin seran els interns i treballadors de residències de gent gran i de persones amb discapacitat.

La manera de subministrar-les serà la creació de 25 equips d’infermeria arreu del país que es desplaçaran a les residències. En aquesta primera fase, que s’allargarà durant el primer trimestre del 2021, les vacunes no se subministraran als CAP ni hospitals i la consellera, Alba Vergés, ha assegurat que s’hi arribarà “progressivament”.

Aquests 25 equips estaran integrats per un total de 500 infermers i Salut ha informat que farà una crida als Col·legis d’Infermeria per poder disposar del personal necessari. La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha recordat que l’Estat encara no ha comunicat els plans per a la segona fase, però ha previst que aquesta pot arribar a uns 2 o 3 milions de persones.

Cabezas ha comparat aquesta segona fase amb la campanya de vacunació de la grip que es fa cada any a Catalunya. En aquest sentit, es preveu que sigui la gent gran o amb problemes de salut previs els següents a vacunar-se després de residents i treballadors de residències.

Vergés ha insistit que encara que els plans de vacunació ja estiguin sobre la taula, les pròximes setmanes seran “complexes“. “Continuem demanant màxima prudència”, ha dit Vergés.

(Visited 128 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari