Les residències de gent gran troben arriscat el pla de Nadal del govern català

El sector demana mesures més concretes per poder controlar els usuaris i evitar que hi hagi brots als centres

El coronavirus castiga les residències de gent gran

El govern català ha decidit no fer canvis, almenys per ara, en el pla de Nadal aprovat aquest dimecres. Es preveuen trobades de deu persones com a màxim, inclosos els menors, i de màxim dues bombolles de convivència. També es retarda el toc de queda nocturn a dos quarts de dues de la matinada les nits de Nadal i de Cap d’Any, i a les onze la nit de Reis.

El que encara no queda clar, però, és com es gestionarà el Nadal a les residències de gent gran, un dels col·lectius més vulnerables i que ha sofert més durant tota la pandèmia.

El govern de Catalunya ha anunciat un pla de Nadal per al col·lectiu que contempla un seguit de mesures, entre les quals s’inclouen trobades dins les residències o que els residents puguin anar a fer els àpats a casa dels seus familiars. Unes mesures que el sector no veu clares perquè la Generalitat no ha especificat quins protocols precisos se seguiran per poder fer aquestes trobades sense posar en risc la salut dels usuaris de les residències.

El govern preveu que els residents puguin estar en contacte amb els seus familiars en unes dates tan assenyalades. És per això que en el pla s’indica que les residències facilitaran les visites a les persones residents i maximitzaran i ampliaran els espais destinats a les visites d’acord amb les condicions estructurals, excepte en el cas que la situació epidemiològica no ho permeti.

Així mateix, es permetrà la sortida de les persones residents per a trobades amb els familiars als domicilis especialment els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l’1, el 5 i el 6 de gener. També es permetran les sortides de cap de setmana i les sortides més llargues d’un cap de setmana i inferiors a 3 setmanes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides