Quin conseller no s’està de criticar els seus companys de Govern d’ERC?

Miquel Sàmper, durant un acte a Badalona
Miquel Sàmper, durant un acte a Badalona

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, escollit per Quim Torra per substituir Miquel Buch a l’etapa final d’aquest Govern de la Generalitat, aprofita les reunions que té amb diferents actors de la societat catalana -allò que se’n diu la societat civil- per posar verds els seus companys al Govern, però sempre els d’Esquerra Republicana.

La campanya electoral fins al 14 de febrer, si és que s’acaben celebrant llavors les eleccions, promet baralles públiques de les dues principals forces independentistes, com les que mantenen, sobretot en privat, des que es van conèixer els resultats electorals el 21 de desembre del 2017, quan Carles Puigdemont va superar Oriol Junqueras contra els pronòstics.

No només Sàmper dirigeix les crítiques contra el conseller de Treball, Chakir el Homrani, molt qüestionat per la seva acció de govern per una part important de la societat. Sàmper descriu en les seves intervencions uns consellers d’ERC ineptes per gestionar la greu crisi que ha causat la Covid-19.

Quan Junqueras i Puigdemont van pactar, el desembre del 2017, l’estructura de govern que sortiria de les eleccions de desembre, el líder d’ERC es va voler assegurar les conselleries socials, amb Educació, Salut i Treball al capdavant de tot, i la vicepresidència econòmica per coordinar-les. A més, les dues primeres són les que disposen de més pressupost.

La gestió va ser una de les banderes que aleshores aixecava Esquerra, però la pandèmia ha posat en el focus mediàtic precisament en aquestes tres conselleries, per bé que els errors d’El Homrani han estat molt més grans que els dels seus companys. Fins i tot li van treure les competències sobre les residències d’avis i va ser Alba Vergés, la titular de Salut, qui va haver d’assumir-ne la gestió.

Pel que fa a Josep Bargalló, un veterà en la governació, la seva gestió durant la pandèmia també ha estat erràtica. Va assegurar que les escoles no tancarien i dos dies després va decretar-ne el tancament, per exemple.

Però les crítiques més dures són per a Pere Aragonès, el candidat d’ERC a les pròximes eleccions. El vicepresident és el focus dels seus companys de govern de Junts per Catalunya i per això aprofiten per deixar-lo com un inepte davant de la societat civil.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Quin conseller no s’està de criticar els seus companys de Govern d’ERC?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides