Budó no assegura que les eleccions se celebrin el 14-F

La consellera de la Presidència condiciona la cita electoral al garantiment del dret de vot, sobre el qual diu que hi "estem treballant"

Mertixell Budó i Pere Aragonès
Mertixell Budó i Pere Aragonès

Meritxell Budó, la consellera de la Presidència i portaveu del govern català, ha dit en una entrevista concedida a Ràdio 4 que si “el dret de vot de tothom” no es pot garantir el 14-F, “no sé si es podran celebrar o no aquestes eleccions“. Preguntada per si garanteix que les eleccions es podran celebrar en la data prevista, Budó ha respost, a més, que “estem treballant per trobar tots aquells mecanismes que facin possible que les eleccions es puguin celebrar el 14 de febrer” però ha destacat que “unes eleccions han de garantir el dret a vot de tothom”.

Budó ha negat implícitament que ara mateix es pugui garantir aquest dret quan a reiterat que “estem treballant en els mecanismes i els protocols que ens permetin garantir el dret de vot de tothom, el dret a l’accés a la informació per part de tothom i també, doncs, la preservació de la salut i de la higiene en els llocs de votació, no només de la gent que va a votar, sinó de la gent estarà treballant el dia de les eleccions”. “Per tant, haurem de trobar aquest equilibri”, ha afegit.

La consellera ha reconegut que la fractura oberta en el govern de la Generalitat entre el sector de JxCat i el d’ERC “no ha donat una bona imatge”. En particular, ha retret a ERC que “aixecar-te d’una taula potser no és la millor solució” després del que ha descrit com un debat “sa”, “intens” i “apassionat”, però ha expressat un compromís perquè hi hagi “un únic govern” i “això no torni a passar”, en referència a l’esclat de les desavinences internes.

En clau electoral, Budó ha evitat decantar-se per cap dels dos principals aspirants a presidir la Generalitat per part de JxCat, el conseller Damià Calvet i l’exconsellera Laura Borràs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.