Puigdemont pressiona TV3 perquè Pilar Rahola hi aparegui més sovint

La tertuliana va demanar a David Madí, en una conversa telefònica interceptada en el cas Voloh, que “encara ets a temps de trucar Sanchis per dir-li que és un fill de puta”
Carles Puigdemont, Pilar Rahola i Vicent Sanchis
Carles Puigdemont, Pilar Rahola i Vicent Sanchis

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va pressionar el director de TV3, Vicent Sanchis, perquè es fes enrere en la seva decisió de reduir la presència de la tertuliana Pilar Rahola a la televisió pública de la Generalitat. Rahola li va demanar la seva intervenció després de saber que deixaria d’aparèixer en una de les dues ocasions setmanals que ho feia en la temporada anterior al programa Tot es mou, el magazine de tarda de TV3 que presenta Helena García Melero. Aquesta informació s’ha sabut després que El Periódico ha difós aquest dijous 4 de novembre la conversa telefònica que va mantenir Rahola amb David Madí, el passat 4 de setembre, i que va ser intervinguda en les investigacions del cas Volov. El jutge Joaquín Aguirre considera que Madí, exhome de confiança d'Artur Mas a la Presidència de la Generalitat, i d’altres dirigents de partits independentistes van desviar diners públics per finançar les despeses de Puigdemont i la resta de polítics independentistes fugits a l’estranger.

La pressió de Puigdemont sobre Sanchis no va servir perquè Rahola mantingués la seva presència al programa Tot es mou. També intervé tots els dissabtes al programa FAQS. Sanchís va desatendre, així mateix, la reclamació en el mateix sentit que li van fer Francesc Pena, responsable de comunicació de JxCat, i Albert Batet, portaveu d’aquest grup polític al Parlament. Tant Rahola com Madí entenen que el director de TV3 està al servei d’ERC. “Sanchis ja sabem com és. Juga als cavalls i creu que el cavall guanyador és l’altre”, diu Madí, en referència a ERC. I afegeix: “Fa mèrits per sobreviure el dia després. Però s’equivoca. Perquè li tallaran el cap”. Rahola coincideix amb ell i assegura que ERC és un partit "estalinista".

Rahola va demanar la mediació de Puigdemont perquè és una veu entregada a la causa que lidera des de Brussel·les l’expresident. En la conversa amb Madí afirma que Puigdemont li va proposar muntar un canal de vídeo a les xarxes socials perquè difongués les seves “al·locucions”, proposta que va considerar que era una idea amb “molt recorregut”. José Antich, des del portal digital El Nacional, li ha muntat aquest canal de vídeo, en forma de web a youtube batejat com a ‘Paraula de Rahola’ i estrenat el passat 9 d’octubre. També explica que Puigdemont, actual president de JxCat, ha encarregat a Francesc Pena i Albert Batet que facin un minutatge de les intervencions a TV3 de tertulians i periodistes propers a ERC com Empar Moliner, Toni Soler i Sergi Sol.

Rahola comenta a Sanchis que Pena, per ordre de Puigdemont, telefonarà a Vicent Sanchis per dir-li que “pagarà” cara la seva decisió de reduir les seves intervencions a TV3. Madí comenta que Pena li hauria d’ensenyar el cul i recordar-li que “això queda apuntat”. I la tertuliana acaba demanant el seu interlocutor telefònic que truqui també a Sanchis per dir-li que és un “fill de puta”.

El director de TV3 compareix aquest divendres 5 de novembre a la Comissió de Control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), una comissió que, clar, ha pres una dimensió especial després de la filtració de la conversa telefònica entre Rahola i Madí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides