Vergés al·lega que Vendrell estava enfadat per un concurs que va perdre

La consellera de Salut reconeix que va dinar amb el republicà, però assegura que "no trobaran res"
Alba Vergés dinant amb Xavier Vendrell en una imatge del sumari

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Ràdio 4, s'ha referit avui al seu dinar amb Xavier Vendrell i ha reconegut que l'exconseller d'ERC "estava enfadat amb el Departament de Salut" per un concurs que no hauria guanyat.

La consellera apareix en el sumari de l'operació Volhov, que investiga el desviament de fons públics per finançar el procés i l'estada de l'expresident Carles Puigdemont a Waterloo.

Vergés va tenir un dinar de més de tres hores amb Vendrell que, segons ha explicat la consellera de Salut, la va citar per queixar-se per com li van anar les coses amb un concurs públic al qual optava una de les empreses de l'investigat.

Vergès ha donat alguna explicació més sobre aquest cas de les que va donar aquest dimecres al Parlament, a preguntes de l'oposició a la sessió de control al Govern. Ahir, la consellera va dir simplement estar molt tranquil·la per les informacions aparegudes, i avui ha explicat el motiu de la seva prolongada trobada per menjar amb Vendrell.

L'empresari va ser gravat per la Guàrdia Civil en unes converses en què explicava que volia veure a Vergès perquè estava "desesperat" i perquè volia fer veure a la consellera "la màfia que té allà dins", en referència a la conselleria de Salut. Vendrell optava a un concurs públic mitjançant una de les seves empreses, per a la concessió d'un contracte relacionat amb les proves de detecció de la Covid-19.

Vergès ha explicat que "parlem de moltes coses i no ens hem d'amagar" per això, però ha matisat que no són amics. "Amics no diria, però som companys de partit", ha matisat. Però la consellera ha insistit que aquesta trobada no pressuposa la comissió d'un delicte. "No trobaran res", ha conclòs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides