Acusen d’estafar 100 ME en electricitat a sis directius de la petroquímica de Tarragona

Els Mossos detenen, entre ells, el president de la patronal Associació Empresarial Química de Tarragona
Rubén Folgado
Rubén Folgado

Sis alts càrrecs directius de Messer Ibérca i Carburos Metálicos, empreses que produeixen gasos industrials al polígon petroquímic nord de Tarragona, han estat detinguts aquest dijous per agents dels Mossos d'Esquadra per la presumpta comissió de delictes d'estafa, falsedat documental i corrupció del mercat del subministrament elèctric.

Segons informen EFE i el Diari de Tarragona, entre els detinguts hi ha Rubén Folgado, president de la patronal Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i de Messer, Enric Acosta, director comercial de la mateixa empresa, Karl Hauck, director comercial de Messer i vicepresident de l'Associació de Fabricants de Gasos Industrials, i Ahmed Ababou, director general de Carburos Metálicos.

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Tarragona investiga si van cometre una estafa multimilionària, xifrada en uns 100 milions en consum d'electricitat, falsificant dades sobre el tram tarifari i causant un perjudici econòmic a Endesa durant més de dues dècades, afegeix el Diari de Tarragona.

La patronal AEQT ha publicat un comunicat per anunciar que la seva direcció esdevé col·legiada. Endesa, adduint que el cas es troba sota investigació, ha evitat fer declaracions a EFE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides