Es desaccelera el risc de rebrot per covid-19 a Catalunya

La velocitat de reproducció del coronavirus també baixa, però continuen creixent els pacients hospitalitzats
Personal sanitari fent la prova de la covid 19

Cinquè dia consecutiu amb una baixada del risc de rebrot a Catalunya. El Departament de Salut ha comunicat aquest dijous que aquest paràmetre ha descendit 8 punts, ja que ha passat dels 747 punts d’ahir als 739 d’avui. Cal remarcar, tanmateix, que a partir dels 200 punts les xifres indiquen un risc molt alt que l’epidèmia es descontroli.

Al mateix temps, la velocitat de contagi ha baixat una centèsima i s’ha situat en 0,95. Fins fa pocs dies, la velocitat de reproducció del coronavirus es trobava per sobre de 1, fet que volia dir que, de mitjana, un positiu contagiava a més d’una persona.

Tot i el descens del risc de rebrot i de la velocitat de reproducció del virus, els centres hospitalaris catalans han sumat en les darreres vint-i-quatre hores 38 nous pacients. Els hospitals actualment tenen 2.770 persones contagiades de covid ingressades, de les quals 485 estan a les UCI (quatre menys que ahir).

D’altra banda, la conselleria ha notificat aquest dijous 5.024 nous positius de coronavirus i 66 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya ha comptabilitzat un total de 285.233 persones contagiades i 14.378 morts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides