Neix el Fòrum Cívic Ibèric de la mà d’EL TRAPEZIO per estrènyer les relacions d’Espanya i Portugal

Reprodueix vídeo

Organitzacions i ciutadans portuguesos i espanyols, a partir d'una iniciativa d'EL TRAPEZIO, han constituït el Fòrum Cívic Ibèric una plataforma que declara el seu interès per estrènyer les relacions entre Espanya i Portugal. De fet, la plataforma contempla fer el seguiment com a comitè cívic dels compromisos de la Cimera Ibérica de Guarda que se celebra aquest dissabte a aquesta ciutat portuguesa, i en la qual participaran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre portuguès, António Costa.

La Cimera Ibèrica de Guarda presenta un programa en el qual es tractarà de la projecció global d'Ibèria, les seves llengües i els àmbits transfronterers. En aquest context, el Fòrum Cívic Ibèric presenta un manifest en el qual declaren que donen suport a "l'Estratègia Comuna de Desenvolupament Transfronterer pactada entre els dos Governs i demanem la seva posada en marxa immediata".

Les organitzacions i ciutadans que signen el manifest "consideren urgent: un pla d'inversions de qualitat a la Raya, el tren Madrid-Lisboa (Lusitania i Alta Velocitat amb parades a les regions rayanas), un òrgan de coordinació política en l'àmbit ministerial i una institució permanent bilateral reconeguda en un Tractat entre ambdós Estats".

El manifest del Fòrum Cívic Ibèric el firmen el mPI–Movimento Partido Ibérico, Sótão de Histórias–Audiovisuais e Entretenimento, Plataforma Ibérica–España, Partido Ibérico Íber, Plataforma Ibérica–Portugal, EL TRAPEZIO–Primera Plataforma Mediática Ibérica, Federación Española de Agrupaciones de Folklore (F.E.A.F) i Sudoeste Ibérico en Redes.

El Fòrum Cívic Ibèric ha celebrat, amb anterioritat a la cimera Hispano-Lusa d'aquest cap de setmana, nou reunions online en les quals s'ha debatut sobre diferents aspectes de les relacions entre Espanya i Portugal. Els temes generals que han tractat són: la coordinació institucional, la sanitat, l'ecologia, la cultura, les infraestructures, l'agricultura, el turisme, la intercomprensió i les empreses. D'aquestes reunions se n'ha editat un vídeo recopilatori per part d'EL TRAPEZIO.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides