Toc del Síndic i de l’Institut Català de les Dones a Antich pel masclisme d”En Blau’

Ambdues institucions constaten un "tractament vexatori" contra les dones i s'adrecen al director del mitjà perquè se'l replantegi
José Antich, director d''El Nacional'
José Antich, director d''El Nacional'

El Síndic de Greuges i l'Institut Català de les Dones (ICD), organisme adscrit al Departament de la Presidència de la Generalitat, consideren que En Blau, la secció rosa del diari El Nacional, ha publicat continguts vexatoris contra les dones. En la resposta a una denúncia recent contra En Blau, el Síndic explica que l'ICD ha traslladat a José Antich, director d'El Nacional, "un escrit a fi que replantegin el tractament vexatori que fan amb relació al tractament sexista d'algunes de les notícies que publiquen".

En concret, insta aquest mitjà a complir l'article 25 de la Llei d'Igualtat Efectiva de Dones i Homes, que determina que els mitjans de comunicació han d'evitar difondre continguts sexistes que justifiquin o banalitzin la violència contra les dones o incitin a practicar-la, i que han de defugir d'estereotips sexistes i d'un ús sexista del llenguatge. En aquesta resposta, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, dona per finalitzada la seva intervenció pel que fa a aquesta queixa.

Basant-se en informes i recomanacions de l'ICD contra la comunicació sexista, el Síndic hi manifesta que "es fa constar que és cert que el diari digital En Blau utilitza el sensacionalisme en el tractament de les notícies, centrant-se sovint en l'aspecte físic de les persones, tant de dones com d'homes", però afegeix que "no per aquest fet deixa de ser denigrant per a les dones, les quals estan sotmeses a una pressió social i mediàtica molt més gran pel que fa al seu aspecte físic". D'altra banda, afegeix que el mateix mitjà "també difon articles de denúncia del sexisme".
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides