Francesc Pena reapareix com a responsable de Comunicació de JxCat

L’exconseller delegat de la XAL assumeix les relacions amb els mitjans dels grups parlamentaris fidels a Puigdemont al Parlament i el Congrés dels Diputats i aspira a ser conseller de la CCMA
Francesc Pena

Francesc Pena, que va ser conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), amb CDC primer i el PDECat després mentre van presidir la Diputació de Barcelona, ha reaparegut en l’escena política com a responsable dels departaments de comunicació i premsa de JxCat tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats. A més, Pena aspira a formar part del nou Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha participat en reunions amb l’actual presidenta en funcions d’aquest ens, Núria Llorach, en les quals s’està debatent el procés per aplicar la reforma de la llei que la regula, aprovada pel Parlament fa quasi un any.

Llorach va anunciar que es posava en marxa el procés de renovació del Consell de Govern de la CCMA després que fracassés en la seva temptativa de cessar el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, arran de l’anunci fet per Mònica Terribas que no continuaria dirigint i presentant el magazine matinal per discrepàncies amb ell. Gordillo és el candidat que ERC va proposar per presidir el nou Consell de Govern de la CCMA. Francesc Pena aspira a entrar en aquest consell en representació de JxCat i ho ha comentat els darrers dies en diferents ocasions.

Francesc Pena està arrenglerat amb JxCat i s’ha allunyat del PDECat gràcies al qual va accedir a la direcció de la XAL. Durant el seu mandat, la XAL va acomiadar una quinzena de treballadors considerats progressistes i va contractar Marcela Topor, l’esposa de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i líder de JxCat. Aquest contracte ha estat criticat pels treballadors de la XAL perquè Topor cobra 6.000 euros al mes per un programa setmanal d’entreteniment en anglès –The Weekly Mag– amb uns nivells ínfims d’audiència i que no difonen ni la meitat de les televisions que formen part de la Xarxa. Cap treballador de la XAL present o passat ha cobrat tants diners com l’esposa de Puigdemont per fer-hi un programa setmanal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides