El govern de Vilanova del Camí refusa finalment el polígon de Damià Calvet

L'alcaldessa Trucharte i el seu equip (PSC i Junts) es despengen del projecte: "Can Titó no serà industrial"
Equip de govern de Vilanova del Camí

El govern municipal de Vilanova del Camí (Conca d'Òdena), format per PSC i Junts per Vilanova, ha fet públic aquest dimecres la seva oposició al Pla Director de la Conca d'Òdena, que contempla, entre altres propostes, un polígon industrial al sud de Vilanova del Camí, impulsat pel departament de Territori i Sostenibilitat, que presideix el conseller Damià Calvet.

L'alcaldessa Noemí Trucharte ha explicat avui que "l'espai de Can Titó no serà industrial". I així li ha fet saber a la Generalitat: "Li hem demanat que limiti els usos a oci i lleure, agricultura i turisme rural". Així ho ha explicat l'alcaldessa acompanyada dels regidors del PSC i de l'únic regidor de Junts, Jordi Baron, que secunda l'oposició.

Fins al moment, Trucharte no s'havia pronunciat amb claredat sobre el tema i mantenia la unanimitat dels set municipis de la Conca d'Òdena, que veien amb bons ulls la proposta de Territori. Ara però, després de l'oposició veïnal recollida per EL TRIANGLE, la història fa un gir i complica el pla que defensa el conseller Calvet. La plataforma ciutadana "Salvem Can Titó" ha recollit fins al moment prop de 5.000 signatures contràries a la zona industrial.

"Estem a favor de potenciar l'activitat industrial de la Conca d'Òdena i fem costat als altres ajuntaments del territori. Les successives crisis que ens han afectat, com la del tèxtil o la de la construcció, fa que presentem uns indicadors socioeconòmics negatius" afirma Trucharte. El tinent d'alcalde Jordi Barón, de Junts, retreu a l'oposició que hagin insinuat que el govern local volia un creixement industrial a Can Titó. Tant Trucharte com Barón apunten "no posarem en risc Can Titó", i que aquesta zona "ha de tenir un desenvolupament econòmic basat en usos d'oci i lleure".

El no de Vilanova del Camí s'afegeix a la negativa d'Òdena a la construcció d'un polígon industrial a la zona de Can Morera, un altre de les zones que s'havien temptejat per ampliar l'actual oferta d'espai industrial. Un projecte que ja no contemplava el pla de la Generalitat. Així, les opcions que es mantenen són la de l'entorn de l'aeròdrom Igualada-Òdena, que és l'espai que reuneix més consens, i el Parc Tecnològic i Industrials d'Igualada i Jorba, que és on la Generalitat preveu reubicar la indústria adobera de la capital de l'Anoia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides