Es tripliquen les peticions d’ajuda a Càritas durant la crisi de la covid-19

Dos de cada tres famílies ateses a Catalunya es troben en una situació de pobresa severa
Càritas

Càritas alerta que la pobresa derivada de la crisi sociosanitària de la Covid-19 s'estén i es cronifica. Les deu seus de Càritas a Catalunya han atès, durant el mes de maig, un 63% més de persones que a l'inici de la pandèmia. Un total de 103.180 persones han necessitat els serveis de primera resposta, és a dir, acollida, necessitats bàsiques i assessoria jurídica.

La Memòria d'activitat, presentada per l'organització catòlica, assegura que una de cada tres persones ateses mai havien necessitat els serveis de Càritas abans i revela que les peticions d'ajut econòmic, per part de les famílies catalanes, s'han duplicat.

Càritas posa l'accent en l'impacte de l'emergència social amb dades contundents, el 23% de les llars ateses no han tingut cap ingrés, i gairebé la meitat, un 49%, han tingut problemes per pagar l'habitatge i els subministraments bàsics.

Els resultats de la Memòria dibuixen un panorama molt precari, set de cada 10 persones, en edat de treballar, ajudades per Càritas, es troben a l'atur, el que situa un gran percentatge de la població a la categoria de treballadors pobres, és a dir, persones que tot i tenir un sou no en tenen prou per cobrir les seves necessitats bàsiques i es troben al llindar de la pobresa. Dos de cada tres famílies ateses es troben en situació de pobresa severa. Càritas afirma que els ingressos mitjans d'una família amb quatre membres han caigut més d'un 33%.

Aquests mesos de paralització econòmica han afectat molt als treballadors de l'economia submergida. La pandèmia els ha deixat sense feina i sense poder cobrar res, ni tan sols prestacions. Segons l'organització catòlica els ingressos d'aquestes llars s'han reduït en més d'un 73%. El risc que molts ciutadans acabin sense sostre i vivint al carrer és alarmant.

Càritas ha fet una crida a les administracions i demana un pla de xoc realista per fer front en aquestes desigualtats i ha recalcat la importància de protegir les famílies amb fills menors, ja que, segons expliquen a la seva Memòria Anual, el rendiment escolar ha disminuït en un 30%, per la impossibilitat d'accedir a l'entorn virtual, el que significa perpetuar la situació familiar de pobresa i exclusió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides