Barcelona i Lleida romanen a la fase 2

Colau era partidària d'avançar a la fase 3 i Salut no descartava demanar-ho, però no ho ha fet
El president Quim Torra, en una compareixença amb els consellers Miqu
El president Quim Torra, en una compareixença amb els consellers Miquel Buch i Alba Vergés

Barcelona, la seva àrea Metropolitana i Lleida, com Madrid, no avançaran ara a la fase 3 de la desescalada, ja que han optat per no remetre la proposta per superar la fase 2 al Ministeri de Sanitat. Finalment, esperaran a la pròxima setmana per deixar enrere la fase 2, la darrera en la qual el control de l'epidèmia de la Covid-19 es realitza segons les normes del govern espanyol.

D'aquesta manera, no assumiran la gestió de la desescalada, que en la fase 3 passa a les mans de l'administració autonòmica, sinó que la rebran quan finalitzi el període de vigència de l'estat d'alarma, a partir del 21 de juny.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'havia mostrat partidària d'avançar de fase el pròxim dilluns, dia 15, i el govern català no havia descartat demanar que Barcelona, la seva àrea metropolitana i Lleida fessin aquest pas, adduint que consideraven "controlats" els brots de Lleida i "molt bones" les dades barcelonines.

No obstant això, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, que ha assessorat tant el govern espanyol com en govern català, va defensar que era "millor i més prudent" que aquestes zones continuessin en fase 2 fins al 21 de juny.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.