Les urgències per ‘running’ superen la Covid-19 a l’hospital d’Igualada

Les fractures d'ossos es multipliquen en un centre sanitari fins fa poc col·lapsat per la pandèmia
Urgències de l'hospital d'Igualada

L'Hospital d'Igualada, un dels centres sanitaris més castigats per la pandèmia del coronavirus, ha passat de centrar quasi tota l'atenció del seu servei d'urgències a la Covid-19 a dedicar bona part de la feina a un altre tipus d'incidències. Des que es permet sortir a la ciutadania en franges horàries, la meitat de les urgències són per lesions de gent que surt a fer esport o passejar, mentre que els casos de coronavirus han caigut fins a suposar el 20% de les atencions de l'àrea.

Així, una vegada controlada la situació de l'hospital que ha lluitat contra el coronavirus a la confinada Conca d'Òdena, el cap d'Urgències Jordi Monedero ha confirmat aquests indicadors, semblants als que presentava l'hospital abans de l'esclat de la pandèmia. Per això, no dubta en afirmar: "Benvinguts siguin perquè això vol dir que recuperem la normalitat". Fora de l'àrea d'urgències, el 80% d'ingressos són per casos de Covid-19.

Durant les setmanes de confinament, els traumatismes havien pràcticament desaparegut a l'Anoia "fora d'algun avi que queia i es trencava el maluc", segons Monedero. Tot i així, assegura que des que es va permetre la sortida al carrer, s'han multiplicat els casos de fractures de peroné, tíbia i canells.

(Visited 202 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari