La gent torna al carrer en tres franges horàries per passejar i per fer esport

No hi ha horaris en pobles de menys de 5.000 habitants
Les sortides per passejar o fer esport, en franges horàries

A partir d'aquest dissabte 2 de maig, coincidint amb el 50è dia d'estat d'alarma, els ciutadans poden sortir a passejar o a fer exercici de manera individual a l'aire lliure. Es tracta de la segona mesura per relaxar el confinament, després que, des de diumenge passat, els menors de 14 anys ja poden sortir de casa.

Passat el cap de setmana, el dilluns es posarà en marxa el pla de desconfinament aprovat pel govern espanyol, dividit en quatre fases i que durarà almenys fins a finals de juny.

El govern espanyol ha confirmat que aposta finalment per les franges horàries per organitzar les sortides a partir d'aquest cap de setmana. D'aquesta manera, recull la proposta feta per moltes comunitats, com Catalunya.

L’ordre és el següent:

  • De 6 a 10h. i de 20 a 23h.

Pràctica de qualsevol esport, sempre de manera individual, sense contacte amb tercers i dins del municipi. Una vegada al dia.

Passejos individuals o amb una persona amb la qual es conviu. Com a molt a un quilòmetre de distància del domicili i una sola vegada al dia.

  • De 10 a 12h. i de 19 a 20h.

– Franges reservades per als passejos de persones majors de 70 anys o persones dependents, si cal amb un cuidador. Com a màxim a un quilòmetre del domicili.

  • De 12 a 19h.

Passejos amb menors de fins a 13 anys, amb els mateixos condicionants que fins ara: Un adult per a un màxim de tres infants; a un quilòmetre de casa i una sola vegada al dia.

Excepció: A tots els municipis de menys de 5.000 habitants aquestes franges no s’apliquen, es pot sortir per a qualsevol de les activitats permeses entre les 6 del matí i les 11 de la nit.

S’exclouen de totes aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o contactes amb malalts. Les mesures busquen evitar les aglomeracions. En totes aquestes activitats cal preservar la distància de dos metres.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut en roda de premsa aquesta tarda després d’una jornada convulsa on el Comitè Tècnic per a la Desescalada -format pels quatre vicepresidents i sis ministres- ha adoptat la decisió d’establir franges horàries per a les sortides amb l’objectiu d’evitar aglomeracions.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari