Torra i Junqueras, pendents de la JEC

La junta ha de decidir sobre la inhabilitació del president català i l'acta d'eurodiputat del líder d'ERC
Quim Torra, a la baqueta dels acusats
Quim Torra, a la baqueta dels acusats

La Junta Electoral Central (JEC) ha de decidir si inhabilita Quim Torra després de ser condemnat per un delicte de desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En la mateixa sessió de treball la JEC ha de decidir si dona curs a l'acta d'eurodiputat d'Oriol Junqueras donat que el líder d'ERC ja té una sentència ferma d'inhabilitació.

Els dos casos que estudia aquest divendres la JEC han estat promoguts pel PP i Ciutadans. En el cas de Torra els dos partits demanen que després de la sentència del TSJC el president català perdi l'escó de diputat al Parlament, amb la qual cosa perdria també la condició de president de la Generalitat, ja que per ser-ho cal tenir acta de diputat de la cambra catalana.

En el cas de Junqueras, el PP i Cs al·leguen que el líder d'ERC no pot recollir la credencial d'eurodiputat pel fet que ja no és un pres esperant judici, sinó que ja ha estat condemnat pe Tribunal Suprem en sentència ferma que l'inhabilita per a qualsevol càrrec públic electe.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari