El Tribunal Suprem ja investiga Laura Borràs

L'exconsellera, sota la lupa pel presumpte fraccionament de contractes de la ILC adjudicats a Isaías Herrero
Laura Borràs
Laura Borràs

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha obert aquest dimarts una investigació penal a l'exconsellera i portaveu de JxCat al Congrés Laura Borràs per determinar si va adjudicar contractes a dit a Isaías Herrero quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) (2013-2018).

La causa, que instruirà el magistrat Eduardo de Porres, se centra d'entrada en la suposada comissió per part de Borràs de delictes de prevaricació, malversació de fons públics, frau a l'Administració i falsedat. El Suprem, això sí, indica en la interlocutòria d'aquest dimarts que la valoració dels fets presumptament delictius és provisional.

D'aquesta manera, el Suprem accepta la petició de la Fiscalia, que havia proposat que s'investigués Borràs per un presumpte fraccionament irregular dels contractes adjudicats a Herrero.

El cas arriba al Suprem, ja que Borràs està aforada com a membre de la Diputació Permanent del Congrés, després que la titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona, Sílvia López Mejía, remetés una exposició raonada sobre els indicis de delicte.

La investigació atribueix a Borràs l'adjudicació directa de contractes fraccionats irregularment, de manera que no superessin cadascun els 18.000 euros, llindar a partir del qual s'ha de convocar un concurs públic. El Suprem també es declara competent per investigar Herrero perquè considera "inescindible" la connexió que aprecia entre les conductes dels dos investigats.

L'inici d'aquest procediment penal al Suprem coincideix amb la publicació a El Español de comunicacions per email entre Borràs i Herrero, on l'ara diputada postconvergent escrivia, el 2014, que "podríem fer que tu et presentis als quatre i només en guanyis un". Així mateix, també durant les darreres hores, El Periódico ha publicat que Herrero, en una altra causa, ha estat condemnat a 5 anys i 3 mesos de presó per falsificació de moneda, tràfic de drogues i defraudació del fluid elèctric.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides