Fora els símbols independentistes

La JEC ordena al president Torra que tregui els llaços grocs i altres imatges relacionades amb el procés
La JEC mana retirar els llaços grocs

La Junta Electoral Espanyola dona dos dies a Quim Torra perquè tregui de tots els edificis públics dependents de la Generalitat llaços grocs i símbols independentistes. El termini que posa la Junta perquè es compleixi amb la seva ordre és divendres a les 3 de la tarda. I recorda que, com va passar ara fa mig any a l'anterior període electoral, s'exigeix la retirada d'aquest material per garantir la neutralitat política.

L'acord de la Junta Espanyola especifica que amb els llaços i estelades i altres símbols partidistes als edificis públics no es compleix amb la neutralitat que s'exigeix en període electoral.

Especifiquen que es tracta tant d'estelades, llaços, fotos de candidats o polítics, pancartes o cartells o qualsevol símbol partidista que inclogui imatges o expressions que coincideixin amb qualsevol polític que es presenti a les eleccions. I també demanen que no es tornin a posar en un futur.

S'avisa de les conseqüències administratives i penals que pot haver-hi si s'incompleix amb el termini. Es demana a la delegada del govern espanyol a Catalunya que informi si es compleix o no l'ordre. I també es recorda que el president Torra pot posar un recurs al Suprem els pròxims dos mesos si no hi està conforme.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari