El TC avala l’ús del castellà en la prova final de primària

El govern de la Generalitat perd una causa iniciada el 2016, però assegura que no afecta immediatament
El consejero de Educación, Josep Bargalló, visitant una escola de le
El consejero de Educación, Josep Bargalló, visitant una escola de les Borges Blanques

El ple del Tribunal Constitucional avala per unanimitat que el castellà pugui ser elegit pels pares d’alumnes de Catalunya en l’avaluació final de l’educació primària. Es tracta de la resolució d’un conflicte positiu de competència plantejat pel govern de la Generalitat, que va impugnar el 2016 davant el TC els articles 4 i 7 del Reial Decret del 2015 que regula aquella prova.

Aleshores, el govern català va al·legar que es vulneraven competències autonòmiques sobre ensenyament i en l’ús de la llengua, ja que, esgrimint la normativa, trobava inacceptable que els pares poguessin elegir la llengua de l’avaluació. A partir d’ara, la resolució del TC coneguda aquest dimecres pot obligar l’executiu català a fer les proves de primària també en castellà.

En qualsevol cas, el govern català assegura que la decisió del TC no afecta les avaluacions immediatament, ja que el calendari d’implementació d'aquests exàmens va ser suspès el 2016 pel govern de Mariano Rajoy, que els va substituir per altres proves.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides