Quins ‘indepes’ preferien Colau a l’alcaldia en lloc de Maragall?

Ernest Maragall
Ernest Maragall

Podria resultar sorprenent, però dins del món de Junts per Catalunya hi ha una part important de dirigents que resaven perquè Ernest Maragall no fos l'alcalde de Barcelona, i preferien Ada Colau.

L'explicació que aquests estrategs donen és molt senzilla: si Maragall resultava elegit alcalde, frenaria les expectatives de creixement electoral a la capital catalana de JxCat, que ha tingut els pitjors resultats de la seva història, amb només 5 regidors (l'anterior mandat en va tenir 10).

Les baralles dins del món independentista cada cop estan menys soterrades i afloren a desenes de situacions. JxCat va votar Ernest Maragall com alcalde, però no va ser suficient perquè Colau va obtenir més vots gràcies al suport de tres regidors fidels a Manuel Valls.

A més a més, hi hauria una altra raó: no podrien haver criticat l'acció de govern de Maragall, mentre que amb Colau i el PSC manant a la casa de la ciutat podran fer una oposició molt dura, criticant tot amb l'esperança de posar bases fermes per les eleccions de 2023, on esperen revertir la situació i tornar a posar-se per davant d'Esquerra Republicana, la qual no tindrà, amb molta seguretat, Ernest Maragall de cap de cartell.

JxCat i ERC han pactat als ajuntaments catalans entre ells, però també amb diverses forces polítiques, sobretot amb el PSC. Junts per Catalunya ho ha fet amb els socialistes en una vintena de municipis, mentre que ERC també ha acordat amb el PSC alcaldies en una quinzena d'ajuntaments.

Fins i tot, ERC ha fet fora JxCat de les emblemàtiques alcaldies convergents de Sant Cugat del Vallès i Figueres, entre d'altres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides